Wilt u dit artikel ook offline bekijken? Download dan de .pdf onderaan dit artikel.
Inhoudsopgave
1. Introductie Compleet
1.1 Dagelijks gebruik: Compleet beheer
1.2 Dagelijks gebruik: Compleet gebruikers
1.3 Compleet (technische) ondersteuning
2. Aan de slag met je Compleet account
2.1 Inloggen op je Compleet account
2.2 Startscherm Compleet
3. Mijn Toestel
3.1 Mijn toestel: Instellingen
3.1.1 Mijn toestel: Instellingen - Doorschakelen
3.1.2 Mijn toestel: Instellingen – Niet storen
3.1.3 Mijn toestel: Instellingen – Onderdruk mijn nummer
3.1.4 Mijn toestel: Instellingen – Kantoor op afstand
3.1.5 Mijn toestel: Instellingen – Voicemail
3.1.6 Mijn toestel: Instellingen - Anywhere
3.1.7 Mijn toestel: Instellingen – Busy Lamp Field
3.2 Mijn toestel: Gebruikersprofiel
3.2 Mijn toestel: Wachtwoordbeheer
4.1 Contactpersonen aanmaken
4.2 Contactpersonen beheren
4.2.1 Contactpersonen verwijderen
4.2.2 Contactpersonen wijzigen
4.2.3 Bellen vanuit je telefoonboek
5. Gesprekkenlijst
5.1 Bellen vanuit je gesprekkenlijst
6. Help
7. Toestellen in gebruik nemen
1. Introductie Compleet
Met Compleet heb je alle mogelijkheden voor handen om optimaal bereikbaar te zijn, altijd en overal. Hierbij heb je de volledige controle over de telefonie binnen jullie organisatie. Zo ben je compleet bereikbaar.
1.1 Dagelijks gebruik: Compleet beheer
Compleet klanten kunnen binnen de portal de telefonie naar wens inrichten, in de breedste zin van het woord. Alle wenselijke mogelijkheden zijn binnen handbereik en in eigen beheer. Beheerders hebben bijvoorbeeld rechten om belmenu’s in te richten of om belgroepen te beheren. Voor al dit soort aanpassingen kun jij je als gebruiker richten tot jullie beheerder.
1.2 Dagelijks gebruik: Compleet gebruikers
Het type licentie bepaalt welke instellingen je ter beschikking hebt en zelf kunt beheren in de Compleet portal. Als gebruiker heb je alleen toegang tot informatie en functionaliteiten van je eigen telefoonnummer. In deze handleiding vindt je alle informatie om jouw eigen bereikbaarheid optimaal in te richten¹.
Inloggen op Compleet doe je op mijn.compleet.nl.
1.3 Compleet (technische) ondersteuning
Met Compleet heeft jouw organisatie vrijwel alle mogelijkheden om jullie telefonie te beheren in eigen handen. In eerste instantie kun je je daarom voor vragen en ondersteuning richten tot jullie beheerder. Mochten er zich onverhoopt toch andere vragen of uitdagingen voordoen, dan kan je beheerder contact opnemen met je Compleet Servicepartner.
2. Aan de slag met je Compleet account
Als het goed is ben je inmiddels voorzien van:
- Een telefoonnummer
- Een ingesteld telefoontoestel
Als dit voor je is geregeld kan je in de Compleet portal je bereikbaarheid en wachtwoorden instellen.
2.1 Inloggen op je Compleet account
Voor de Compleet portal ga je naar mijn.compleet.nl.
Je kunt hier inloggen met jouw persoonlijke Compleet gegevens. Deze zijn in het bezit van jullie beheerder. In eerste instantie worden de gebruikersnaam en het wachtwoord automatisch gegenereerd. Je wachtwoord kan je later in de portal naar wens aanpassen.
Het login scherm van mijn.compleet.nl. ziet er als volgt uit:
Je kunt hier inloggen door:
- Je gebruikersnaam in te vullen
- Je wachtwoord in te vullen
- Te klikken op “> inloggen”
- Je bent vervolgens ingelogd op jouw persoonlijke Compleet account
2.2 Startscherm Compleet
Eenmaal ingelogd krijg je het volgende scherm te zien (de mogelijkheden variëren per licentie).
Boven het startscherm zie je het menu met daarin de volgende onderdelen:
- Mijn Toestel
- Telefoonboek
- Gesprekkenlijst
- Help
Rechts bovenin kan je jouw account afmelden.
Onder “Mijn Toestel” kan je je eigen account en bereikbaarheid beheren. Het is het startscherm van je Compleet portal. Op dit scherm vind je in het submenu:
- Instellingen
- Gebruikersprofiel
- Wachtwoordbeheer
We leggen het toestelmenu uit op chronologische volgorde van het submenu, te beginnen met het eerste menu-item: “Instellingen”.
3. Mijn Toestel
3.1 Mijn toestel: Instellingen
Het eerste menu-item, “Instellingen”, geeft de opties weer die je kunt instellen met oog op jouw bereikbaarheid. De opties die je hier hebt zijn afhankelijk van je gebruikerslicentie. In deze handleiding gaanwe uit van de meest uitgebreide licentie: Compleet Pro Onbeperkt.
Bovenaan de pagina worden je gebruikersnaam en telefoonnummers weergegeven. Daarnaast bevat de pagina de volgende onderdelen:
- Doorschakelen: hier kan je de doorschakelingen voor jouw telefoonnummer instellen. Zodra je één van de opties selecteert krijg je direct de gelegenheid om het nummer in te voeren waarnaar je wilt doorschakelen. Dit kan een mobiel nummer zijn, maar ook een groepsnummer of een verkort intern nummer.
- Altijd doorschakelen: Hierbij worden alle inkomende oproepen direct doorgeschakeld naar het ingevoerde telefoonnummer.
- Doorschakelen bij bezet: Hierbij worden alle inkomende oproepen doorgeschakeld naar het ingevoerde telefoonnummer, wanneer je in gesprek bent.
- Vertraagd doorschakelen: Hierbij worden inkomende oproepen doorgeschakeld naar het ingevoerde telefoonnummer, wanneer je niet opneemt.
- Niet storen: Zolang deze optie aan staat krijg je geen oproepen binnen. Dit kan wenselijk zijn wanneer je bijvoorbeeld in een vergadering zit. De inbellende partij krijgt in dit geval een ingesprektoon te horen. Als je onderdeel bent van een groep, moet er op gelet worden dat er minimaal één groepslid bereikbaar is en/ of dat de doorschakelingen zo zijn ingeregeld dat een inkomende oproep nooit ‘dood loopt’.
- Onderdruk mijn nummer: Hierbij bel je privé, zonder nummerweergave, naar externe telefoonnummers.
- Kantoor op Afstand: Als je vanaf een andere locatie werkt kan je “Kantoor op afstand” gebruiken. Alle oproepen naar jouw vaste zakelijke telefoonnummer komen dan binnen op het gekozen telefoonnummer. Tevens kan je hiermee uitbellen, zonder dat er gesprekskosten worden gemaakt op het alternatieve telefoonnummer. Een alternatief telefoonnummer zou bijvoorbeeld je mobiele telefoon kunnen zijn, maar ook eenzelfde toestel dat je op kantoor gebruikt, op een andere werkplek of locatie. Je gesprekspartner ziet je vaste zakelijke telefoonnummer.
- Voicemail: Hier kan je jouw voicemail aan- en uitzetten en instellen.
- Anywhere: Als je veel onderweg bent of geen vaste werkplek kan je met Anywhere eenvoudig je mobiele - met je vaste telefoonnummer koppelen. Als er naar het vaste telefoonnummer wordt gebeld, kan je dat bijvoorbeeld beantwoorden met je smartphone. Wanneer je tijdens een gesprek weer bij je werkplek aankomt kan je het gesprek met *11 naadloos verplaatsen en voortzetten op je vaste toestel.
- Locaties: Hier vul je een aantal alternatieve locaties in waarop je regelmatig werkt. Zo hoef je niet telkens opnieuw een locatie aan te maken, maar kan je bijvoorbeeld je thuiskantoor eenvoudig aanzetten.
- Busy Lamp Field: Hier kan je contacten instellen voor het Busy Lamp Field op je vaste toestel. Met deze optie kan je van jouw Busy Lamp Field-contacten zien of zij in gesprek zijn en kan je hen direct bellen met één druk op de knop.
3.1.1 Mijn toestel: Instellingen - Doorschakelen
Met de schuifjes achter de opties kan je deze eenvoudig aan- of uitklikken. Bij “Doorschakelen” krijg je bij alle drie de opties direct de gelegenheid om het nummer in te voeren waarnaar je de gesprekken wilt doorschakelen.
Je kan doorschakelingen van jouw telefoonnummer aanzetten door:
- Te klikken op het schuifje van de doorschakeling naar keuze
- Vervolgens vult je het gewenste telefoonnummer in waarnaar je de oproepen wilt doorschakelen
- Klik op “>Ok” om de doorschakeling aan te zetten
- Het schuifje gaat naar rechts en wordt groen van kleur. De doorschakeling staat dan aan en de oproepen worden doorgeschakeld op basis van de door jou geselecteerde doorschakeling.
Als je de doorschakeling uit wilt zetten hoef je slechts één keer op de doorschakeling te klikken die aan staat. Het schuifje gaat dan weer naar links en wordt weer wit van kleur.
Als je kiest voor vertraagd doorschakelen en het nummer hebt opgeslagen zie je onder het telefoonnummer het aantal seconden staan waarna er wordt doorgeschakeld. Dit aantal seconden kan je wijzigen door op het knopje erachter met “wijzig” te klikken. Als je vervolgens het gewenste aantal seconden invult en klikt op het knopje met “opslaan”, dan worden de inkomende oproepen na dat aantal seconden doorgeschakeld naar het door jou ingevulde telefoonnummer.
3.1.2 Mijn toestel: Instellingen – Niet storen
Om de oproepen van inkomende bellers tijdelijk te blokkeren kan je de “Niet storen” optie aanzetten. De bellers krijgen dan een ingesprektoon te horen. Je zet deze optie aan door op het schuifje te klikken. Deze gaat dan naar rechts en wordt groen van kleur. Als je weer inkomende gesprekken wilt ontvangen hoef je wederom slechts op het schuifje te klikken. Deze gaat dan weer naar links en wordt dan weer wit van kleur.
3.1.3 Mijn toestel: Instellingen – Onderdruk mijn nummer
Als je anoniem wilt bellen en dus jouw nummer wilt onderdrukken, dan kan je op het schuifje klikken bij “Onderdruk mijn nummer”. Deze gaat dan naar rechts en wordt groen van kleur. Als je jouw telefoonnummer vervolgens weer zichtbaar wilt maken hoef je wederom slechts op het schuifje te klikken. Deze gaat dan weer naar links en wordt dan weer wit van kleur.
3.1.4 Mijn toestel: Instellingen – Kantoor op afstand
Als je vanaf een andere locatie werkt kan je gebruik maken van Kantoor op afstand. Alle oproepen naar jouw vaste, zakelijke telefoonnummer komen dan binnen op het aangewezen telefoonnummer. Tevens kun je hiermee bellen, zonder dat er gesprekskosten worden gemaakt op het alternatieve telefoonnummer. Je alternatieve telefoonnummer zou bijvoorbeeld je mobiele telefoon kunnen zijn, maar ook eenzelfde toestel dat je op kantoor gebruikt, op een andere werkplek of locatie. Je gesprekspartner ziet jouw vaste, zakelijke telefoonnummer op zijn display binnen komen.
Als je deze optie aan wilt zetten dan kan je op het schuifje klikken bij “Kantoor op afstand”. Deze gaat dan naar rechts en wordt groen van kleur. Vervolgens vul je het telefoonnummer in waarnaar je wilt doorschakelen. Dit is het nummer van je alternatieve toestel. Als u op “> Ok” klikt wordt de doorschakeling actief.
Als je de optie weer uit wilt zetten hoef je wederom slechts op het schuifje te klikken. Deze gaat dan naar links en wordt weer wit van kleur.
3.1.5 Mijn toestel: Instellingen – Voicemail
Je kunt ervoor kiezen om een voicemail aan te zetten voor jouw telefoonnummer.
Als je deze optie aan wilt zetten dan kan je op het schuifje klikken bij “Voicemail”. Deze gaat dan naar rechts en wordt groen van kleur.
Klik vervolgens op de knop met “instellingen”, achter de voicemail om de instellingen van de voicemail te beheren. Je komt dan op een nieuwe pagina die er als volgt uit ziet:
Deze pagina bevat de volgende onderdelen:
- Voicemail: Met dit schuifje kan je de voicemail aan- en uitzetten.
- Altijd doorschakelen: Hierbij worden alle inkomende oproepen direct doorgeschakeld naar het ingevoerde telefoonnummer.
- Doorschakelen bij bezet: Hierbij worden alle inkomende oproepen doorgeschakeld naar het ingevoerde telefoonnummer, wanneer je in gesprek bent.
- Vertraagd doorschakelen: Hierbij worden inkomende oproepen doorgeschakeld naar het ingevoerde telefoonnummer, wanneer je niet opneemt.
- Aantal x rinkelen: Hierbij stel je in na hoeveel keer rinkelen de oproep doorgeschakeld moet worden naar de voicemail.
- Email kopie van bericht: Als je voicemailberichten wilt bewaren dan kan je de optie “Email kopie van bericht” aanzetten. Deze optie staat aan indien er een vinkje achter staat. Staat er een kruisje achter, dan staat de optie uit. Als je de optie aan zet krijg je de gelegenheid om een emailadres in te vullen waarop je het emailbericht wilt ontvangen. Als je vervolgens op de knop met “opslaan” klikt, zal je de voicemailberichten als WAV-bestand ontvangen op het door jou ingevulde emailadres.
In het tweede gedeelte van het voicemailmenu kan je een Welkomstbericht instellen dat bellers te horen krijgen op het moment dat zij worden doorgeschakeld naar de voicemail.
Hieronder vallen de volgende opties:
- Welkomstbericht
- Welkomstbericht indien bezet: Hierbij kan je een welkomstbericht uploaden voor doorschakelingen als je in gesprek bent. Dit zou bijvoorbeeld kunnen zijn. “Dit is de voicemail van Amanda van der Plas. Ik ben op dit moment in gesprek. Als u uw gegevens achter laat bel ik u zo spoedig mogelijk terug.” Dit moet een WAV- of MP3-bestand zijn, van maximaal 1.8 MB.
- Welkomstbericht bij geen antwoord: Hierbij kan je een welkomstbericht uploaden voor doorschakelingen als je de telefoon niet beantwoordt. Dit zou bijvoorbeeld kunnen zijn. “Dit is de voicemail van Amanda van der Plas. Ik ben op dit moment niet in de gelegenheid om de telefoon te beantwoorden. Als u uw gegevens achter laat bel ik u zo spoedig mogelijk terug.” Dit moet een WAV- of MP3-bestand zijn, van maximaal 1.8 MB.
3.1.6 Mijn toestel: Instellingen - Anywhere
De volgende optie die je kunt instellen onder “Mijn Toestel”, “Instellingen” is “Anywhere”. Als je veel onderweg bent of geen vaste werkplek hebt koppel je met Anywhere eenvoudig je mobiele- aan je vaste telefoonnummer. Als er naar het vaste nummer wordt gebeld, kan je het gesprek beantwoorden met behulp van je smartphone. Wanneer je tijdens een gesprek weer bij je werkplek aankomt, kan je het gesprek met *11 naadloos verplaatsen en voortzetten op je vaste toestel.
Bij de locaties vul je een aantal alternatieve locaties in waarop je regelmatig werkt. Zo hoef je niet telkens opnieuw een locatie aan te maken, maar kan je bijvoorbeeld eenvoudig je thuiskantoor aanzetten.
Als je een locatie toe wilt voegen klik je op het plusje achter “Locaties”. Je komt vervolgens op een nieuwe pagina die er als volgt uit ziet:
Om een locatie aan te maken volg je de volgende stappen:
- Geef de locatie een naam bij “Omschrijving”
- Kies het telefoonnummer van de locatie dat je wilt gebruiken in combinatie met je vaste werktelefoon
- Klik op “activeer” om de locatie op te slaan
- Klik op “> Bewaar” om de locatie toe te voegen aan de locaties van “Anywhere”
- De locatie is nu toegevoegd in het overzicht onder “Anywhere” bij je toestelinstellingen
Je zet de locatie net zo eenvoudig weer uit door wederom op het schuifje te klikken. Deze schuift dan weer naar links en wordt wit van kleur.
Je kunt extra locaties toevoegen door op het plusje te klikken achter “Locaties”. Je stelt deze hetzelfde in als de locatie uit het voorgaande voorbeeld.
Let op! Een Anywhere locatie (telefoon nummer) dient uniek te zijn. Een nummer kan niet door meerdere gebruikers worden toegevoegd aan een Anywhere locatie. Wil je dat meerdere gebruikers bereikbaar zijn via hetzelfde nummer, gebruik dan de groep-functionaliteit.
3.1.7 Mijn toestel: Instellingen – Busy Lamp Field
De laatste optie die je hier in kunt stellen is Busy Lamp Field.
Hier kan je de contacten instellen die je ziet op het Busy Lamp Field van je vaste toestel. Met deze optie kan je van jouw Busy Lamp Field-contacten zien of zij in gesprek zijn en kan je hen direct bellen met één druk op de knop.
De Busy Lamp Field-contacten kan je instellen door allereerst op het plusje te klikken achter” Busy Lamp Field-contacten”. Je komt dan op een nieuwe pagina die er als volgt uit ziet.
Hier zie je alle gebruikers binnen jullie organisatie. Degene die je graag terug wilt zien in je Busy Lamp Field kun je toevoegen door op het plusje achter hun naam te klikken. Zij komen vervolgens in de rij onder “Toegewezen”.
Indien je de volgorde van de Busy Lamp Field-contactpersonen wilt wijzigen kan je dat doen bij de gebruikersinstellingen door met de muis op de streepjes te gaan staan voor de naam van de persoon die je wilt verplaatsen, en deze dan te slepen naar de positie waar je hem of haar wilt hebben.
3.2 Mijn toestel: Gebruikersprofiel
Het tweede menu-item in het submenu van “Mijn toestel” is “Gebruikersprofiel”. Op deze pagina zie je bovenaan jouw Compleet gebruikersnaam. Daarnaast bevat de pagina de volgende onderdelen:
- Aanhef: Hier is ingevuld of je een man of een vrouw bent
- Voornaam: Hier is je voornaam ingevuld
- Achternaam: Hier is je achternaam ingevuld
- Email: Hier is je emailadres ingevuld
- Mobiel nummer: Hier is je mobiele telefoonnummer ingevuld
- Taal: Hier is de taal van je Compleet toestel ingevuld
- Tijdzone: Hier is de tijdzone ingevuld waarin u werkt
Je kan de ingevulde gegevens wijzigen door op het potloodje te klikken achter je gebruikersprofiel. Zodra je je muis op het potloodje zet wordt deze groen van kleur. Als je vervolgens klikt worden de gegevens bewerkbaar.
Je kunt vervolgens je gegevens wijzigen door:
- Je gegevens naar wens aan te passen
- Te klikken op “> Bewaar”
- Je gegevens zijn nu gewijzigd
3.2 Mijn toestel: Wachtwoordbeheer
De laatste optie onder “Mijn toestel” is “Wachtwoordbeheer”. Hier kunt je jouw Compleet wachtwoord aanpassen. Je kunt dit doen door:
- Je huidige wachtwoord in te vullen
- Je nieuwe, gewenste wachtwoord in te vullen
- Dit nieuwe wachtwoord nogmaals in te vullen om deze te bevestigen
- Te klikken op “> Bewaar”
- Je nieuwe wachtwoord is nu opgeslagen
Je Compleet wachtwoord is tevens het wachtwoord voor de beschikbare applicaties die je in combinatie met Compleet kunt gebruiken. Je kunt meer over deze applicaties lezen in hoofdstuk 8.
4. Telefoonboek
De tweede menuoptie is “Telefoonboek”. Hierin heb je in ‘Mijn Telefoonboek’ toegang tot de persoonlijke contacten die je toevoegt en via het tabblad ‘Bedrijfstelefoonboek’ tot het bedrijfstelefoonboek, dat gevuld wordt door jullie beheerder. Op het bedrijfstelefoonboek heb je verder geen invloed. In de volgende paragrafen wordt toegelicht hoe je jouw persoonlijke adresboek kunt vullen en beheren.
4.1 Contactpersonen aanmaken
In eerste instantie is het scherm van ‘Mijn Telefoonboek’ leeg. Je kunt direct nieuwe contactpersonen aanmaken door op het plusje te klikken achter “Contactpersonen”.
Je komt vervolgens op een nieuwe pagina die er als volgt uit ziet:
Je ziet hier de volgende onderdelen:
- Naam
- Telefoon
Je kunt hier een nieuw contactpersoon aanmaken door:
- De naam van de contactpersoon in te vullen
- Het telefoonnummer van de contactpersoon in te vullen
- Te klikken op “> Toevoegen”
- De contactpersoon wordt dan toegevoegd aan je telefoonboek
4.2 Contactpersonen beheren
Als je de gewenste contactpersonen hebt aangemaakt kan je deze onder menuoptie “Mijn Telefoonboek” ook beheren. Je krijgt onder deze menuoptie een overzicht van alle contactpersonen in je telefoonboek. In het ondersteunende beeldmateriaal hebben we drie fictieve gebruikers aangemaakt om Compleet nader te demonstreren.
4.2.1 Contactpersonen verwijderen
Je kunt gebruikers verwijderen met het prullenbakje achter de naam van de betreffende gebruiker. Zodra je hier met uw muis op komt wordt het prullenbakje groen. Als je hier vervolgens op klikt krijg je een controlebericht of je de gebruiker daadwerkelijk wilt verwijderen. Als je op “OK” klikt wordt de gebruiker uit de portal verwijderd.
4.2.2 Contactpersonen wijzigen
Als je een specifiek contactpersoon wilt wijzigen kan je dat doen door op de naam te klikken. Je komt dan in het menu van de betreffende contactpersoon
Je kunt vervolgens de contactpersoon wijzigen door:
- De gegevens naar wens te wijzigen.
- Klik dan op “> Wijzigen” om de gegevens te wijzigen
- De nieuwe gegevens zijn opgeslagen
4.2.3 Bellen vanuit je telefoonboek
Als je telefoon goed is aangesloten en je contactpersonen hebt toegevoegd aan je telefoonboek, dan kan je bellen vanuit de verschillende telefoonboeken. Dit doe je door te klikken op het telefoonnummer. Als je je muis op het telefoonnummer zet komt er een streepje onder het desbetreffende nummer. Als je vervolgens klikt zal je toestel begrijpen dat je uit wilt bellen en de oproep opstarten. Deze oproep werkt zowel vanaf je vaste telefoonnummer als in combinatie met de verschillende ondersteunde applicaties.
De contacten in je adresboek worden niet gesynchroniseerd met je toestel.
5. Gesprekkenlijst
De derde optie in het menu is “Gesprekkenlijst”. Hier heb je inzicht in alle gesprekken die je met Compleet voert. Op het scherm zie je de volgende onderdelen:
- Gemiste oproepen: Hier zie je de oproepen die je niet hebt beantwoord, de oproepen die je hebt gemist.
- Geplaatste oproepen: Hier zie je de uitgaande oproepen die je zelf hebt geplaatst.
- Ontvangen oproepen: Hier zie je de oproepen die je hebt beantwoord dus die je hebt ontvangen en beantwoordt.
5.1 Bellen vanuit je gesprekkenlijst
Bellen vanuit je “Gesprekkenlijst” werkt net zoals het opzetten van gesprekken vanuit je telefoonboek. Voor meer informatie hierover kan je paragraaf 4.2.3 raadplegen.
6. Help
De laatste optie in het menu is “Help”. Hier vindt je alle handleidingen die voor jou als gebruiker beschikbaar zijn.
7. Toestellen in gebruik nemen
Compleet is te gebruiken in combinatie met een selectie van hoogwaardige telefoonmerken. Voor deze toestellen zijn handleidingen beschikbaar. Je vindt deze in de Compleet portal.
Compleet ondersteunt en distribueert een selectie Yealink bureautoestellen, Polycom bureautoestellen en Gigaset draadloze telefoontoestellen. Daarnaast ondersteunt Compleet een aantal Cisco en Panasonic-toestellen. Deze distribueert Compleet zelf niet. Het is ook mogelijk om Compleet met een Softphone te gebruiken, maar hierop wordt geen technische ondersteuning geboden omdat deze niet te beheren zijn door jullie Compleet Servicepartner.